Gummy smile

 • Natuurlijk resultaat
 • Gepersonaliseerde behandeling
 • KNMG gecertificeerde artsen
 • Heeft u last van een zichtbaar tandvlees bij het lachen?

  Botox kan effectief worden gebruikt om een 'gummy smile' te corrigeren, door het verminderen van de overactiviteit van de spieren die de bovenlip optrekken bij het lachen.

  Maak een afspraak
  werking
  prijslijst
  resultaten
  behandelingen

  Behandeling van een ‘gummy smile’

  Een ‘gummy smile’, waarbij er teveel tandvlees zichtbaar is bij het lachen, kan soms als onesthetisch worden ervaren. Een effectieve behandeling hiervoor kan het gebruik van botox zijn. Dit werkt door het tijdelijk verzwakken of verlammen van de spieren die de bovenlip optrekken. Door het zorgvuldig plaatsen van de injecties in deze spieren, kan de beweging van de bovenlip worden verminderd waardoor minder tandvlees zichtbaar is bij het lachen. Deze behandeling is snel, meestal pijnloos en de resultaten kunnen al binnen enkele dagen zichtbaar zijn. Het is een niet-chirurgische oplossing die kan helpen om het zelfvertrouwen van uw glimlach te herstellen.

  Maak een afspraak
  Btx 1 zone
  € 155

  Veelgestelde vragen

  Hier vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

  Maak een afspraak

  Een behandeling werkt doordat de signaaloverdracht van zenuwen naar spieren worden geblokkeerd, waardoor de spieractiviteit die rimpels veroorzaakt tijdelijk wordt verminderd. Dit leidt tot een zichtbare vermindering van dynamische rimpels zoals fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

  Het effect van is tijdelijk en blijft meestal tussen de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Wanneer de effecten beginnen te vervagen, zal de spieractie geleidelijk terugkeren en zullen rimpels weer meer zichtbaar worden. Voor het beste resultaat wordt een behandeling herhaald. Herhaaldelijke behandelingen kunnen namelijk positief bijdragen aan het vertragen van het fysieke verouderingsproces.

   

  Hoewel het over het algemeen veilig is kunnen bijwerkingen optreden, zoals onder meer pijn of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn en griepachtige symptomen. Deze effecten zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen een paar dagen.

  De meeste mensen ervaren minimaal ongemak tijdens een injectie. De naald is namelijk erg klein en dun. Het ongemak wordt vaak vergeleken met een ‘speldenprik’ en verdoving is daarom (meestal) niet nodig.

  De resultaten van een behandeling worden meestal zichtbaar binnen 3-7 dagen na de injectie. Het volledige resultaat is vaak zichtbaar rond de 2 weken.

  Na een behandeling raden we af om, voor ten minste 4 uur, te liggen of te bukken. Zware lichamelijke activiteit, het consumeren van alcohol en blootstelling aan hitte moeten gedurende 24 uur na de behandeling worden vermeden.

  De hoeveelheid is afhankelijk van welke zones en/of indicaties worden behandeld. De arts bespreekt altijd uw wensen en stelt, in overleg, een behandelplan op.

  Een zone is eigenlijk één regio binnen het gezicht. Bijvoorbeeld: de voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels of de kraaienpootjes. Dit zijn allemaal aparte zones.

  Reviews

  Erg blij met het natuurlijke resultaat van de behandeling. Naas en Nagita zijn beide erg professionele en ervaren artsen. Ze geven een persoonlijk en realistisch advies. Ik zou Novus clinics zeker aanraden!

  Hoe kunnen we helpen?

  Heeft u informatie niet kunnen vinden of heeft u andere vragen? Vul dan ons contactformulier in en een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen. Een afspraak (ook consult) inplannen? Dit kan eenvoudig via onze afsprakenknop.

  Vraag hulp sectie form