Mondhoeken

 • Natuurlijk resultaat
 • Gepersonaliseerde behandeling
 • KNMG gecertificeerde artsen
 • Heeft u last van afhangende mondhoeken die uw gezicht een vermoeide of neerslachtige uitstraling geven?

  Afhangende mondhoeken kunnen worden behandeld door een combinatie van behandelingen waarbij de spieractiviteit vermindert, als volume wordt toegevoegd, voor een verjongde en frissere uitstraling.

  Maak een afspraak
  werking
  prijslijst
  resultaten
  behandelingen

  Behandeling van afhangende mondhoeken

  Botox wordt met name ingezet om rimpels te verzachten. Het kan ook effectief zijn bij het aanpakken van afhangende mondhoeken, wat iemand een vermoeide of verdrietige uitstraling kan geven. Afhangende mondhoeken ontstaan vaak door het natuurlijke verouderingsproces, waarbij de spieren in het gezicht verzwakken en de huid haar elasticiteit verliest. Dit werkt door de spieren te ontspannen en tijdelijk de zenuwimpulsen te blokkeren. Door kleine hoeveelheden rond de mond te injecteren, kunnen de spieren die verantwoordelijk zijn voor het naar beneden trekken van de mondhoeken ontspannen en worden de mondhoeken opgetild. Het effect van de behandeling is meestal binnen enkele dagen zichtbaar en kan enkele maanden aanhouden.

  Filler behandeling bij afhangende mondhoeken

  Fillers zijn een effectief hulpmiddel bij de behandeling van afhangende mondhoeken. Fillers op basis van hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomend molecuul in de huid, helpt om volume en hydratatie te behouden. Bij de behandeling worden fillers zorgvuldig geïnjecteerd in het gebied rond de mondhoeken. Dit voegt volume toe en lift het huidweefsel, wat resulteert in een frisser en minder streng of verdrietig uiterlijk en het vermindert de neerwaartse trek van de mondhoeken.

  Maak een afspraak
  Btx 1 zone
  € 155
  Hyaluronzuur per 1 ml
  € 400

  Veelgestelde vragen

  Hier vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

  Maak een afspraak

  Een behandeling werkt doordat de signaaloverdracht van zenuwen naar spieren worden geblokkeerd, waardoor de spieractiviteit die rimpels veroorzaakt tijdelijk wordt verminderd. Dit leidt tot een zichtbare vermindering van dynamische rimpels zoals fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

  Het effect van is tijdelijk en blijft meestal tussen de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Wanneer de effecten beginnen te vervagen, zal de spieractie geleidelijk terugkeren en zullen rimpels weer meer zichtbaar worden. Voor het beste resultaat wordt een behandeling herhaald. Herhaaldelijke behandelingen kunnen namelijk positief bijdragen aan het vertragen van het fysieke verouderingsproces.

   

  Hoewel het over het algemeen veilig is kunnen bijwerkingen optreden, zoals onder meer pijn of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn en griepachtige symptomen. Deze effecten zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen een paar dagen.

  De meeste mensen ervaren minimaal ongemak tijdens een injectie. De naald is namelijk erg klein en dun. Het ongemak wordt vaak vergeleken met een ‘speldenprik’ en verdoving is daarom (meestal) niet nodig.

  De resultaten van een behandeling worden meestal zichtbaar binnen 3-7 dagen na de injectie. Het volledige resultaat is vaak zichtbaar rond de 2 weken.

  Na een behandeling raden we af om, voor ten minste 4 uur, te liggen of te bukken. Zware lichamelijke activiteit, het consumeren van alcohol en blootstelling aan hitte moeten gedurende 24 uur na de behandeling worden vermeden.

  De hoeveelheid is afhankelijk van welke zones en/of indicaties worden behandeld. De arts bespreekt altijd uw wensen en stelt, in overleg, een behandelplan op.

  Een zone is eigenlijk één regio binnen het gezicht. Bijvoorbeeld: de voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels of de kraaienpootjes. Dit zijn allemaal aparte zones.

  Reviews

  Erg blij met het natuurlijke resultaat van de behandeling. Naas en Nagita zijn beide erg professionele en ervaren artsen. Ze geven een persoonlijk en realistisch advies. Ik zou Novus clinics zeker aanraden!

  Hoe kunnen we helpen?

  Heeft u informatie niet kunnen vinden of heeft u andere vragen? Vul dan ons contactformulier in en een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen. Een afspraak (ook consult) inplannen? Dit kan eenvoudig via onze afsprakenknop.

  Vraag hulp sectie form