Tandenknarsen

 • Natuurlijk resultaat
 • Gepersonaliseerde behandeling
 • KNMG gecertificeerde artsen
 • Heeft u last van tandenknarsen of kaakklemmen?

  Botox kan effectief ingezet worden om de symptomen van tandenknarsen en kaakklemmen te verminderen, door de spieractiviteit in de kaak te verminderen en zo overmatige spanning te verlichten.

  Maak een afspraak
  werking
  prijslijst
  resultaten
  behandelingen

  Behandeling van bruxisme

  Tandenknarsen en kaakklemmen, ook bekend als bruxisme, kunnen leiden tot pijn en ongemak, en op de lange termijn zelfs tot gebitschade. Botox kan een effectieve behandelingsoptie zijn voor deze aandoeningen. Door het injecteren ervan in de kaakspieren worden deze spieren tijdelijk verzwakt. Dit vermindert hun activiteit en helpt om overmatige spanning en druk op het gebit te verminderen. Deze behandeling kan pijn en ongemak verlichten, en kan mogelijk ook verdere schade aan de tanden voorkomen. Hoewel dit geen definitieve oplossing biedt voor bruxisme, kan het wel een aanzienlijke en welkome verlichting geven voor mensen die lijden aan deze vaak pijnlijke aandoening.

  Het is raadzaam om met een van onze artsen te praten om te bepalen of botox een geschikte behandelingsoptie voor u is.

  Maak een afspraak
  Tandenknarsen
  vanaf € 400

  Veelgestelde vragen

  Hier vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen. Niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op.

  Maak een afspraak

  Een behandeling werkt doordat de signaaloverdracht van zenuwen naar spieren worden geblokkeerd, waardoor de spieractiviteit die rimpels veroorzaakt tijdelijk wordt verminderd. Dit leidt tot een zichtbare vermindering van dynamische rimpels zoals fronslijnen, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

  Het effect van is tijdelijk en blijft meestal tussen de 3 tot 6 maanden zichtbaar. Wanneer de effecten beginnen te vervagen, zal de spieractie geleidelijk terugkeren en zullen rimpels weer meer zichtbaar worden. Voor het beste resultaat wordt een behandeling herhaald. Herhaaldelijke behandelingen kunnen namelijk positief bijdragen aan het vertragen van het fysieke verouderingsproces.

   

  Hoewel het over het algemeen veilig is kunnen bijwerkingen optreden, zoals onder meer pijn of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn en griepachtige symptomen. Deze effecten zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen een paar dagen.

  De meeste mensen ervaren minimaal ongemak tijdens een injectie. De naald is namelijk erg klein en dun. Het ongemak wordt vaak vergeleken met een ‘speldenprik’ en verdoving is daarom (meestal) niet nodig.

  De resultaten van een behandeling worden meestal zichtbaar binnen 3-7 dagen na de injectie. Het volledige resultaat is vaak zichtbaar rond de 2 weken.

  Na een behandeling raden we af om, voor ten minste 4 uur, te liggen of te bukken. Zware lichamelijke activiteit, het consumeren van alcohol en blootstelling aan hitte moeten gedurende 24 uur na de behandeling worden vermeden.

  De hoeveelheid is afhankelijk van welke zones en/of indicaties worden behandeld. De arts bespreekt altijd uw wensen en stelt, in overleg, een behandelplan op.

  Een zone is eigenlijk één regio binnen het gezicht. Bijvoorbeeld: de voorhoofdsrimpels, de fronsrimpels of de kraaienpootjes. Dit zijn allemaal aparte zones.

  Reviews

  Erg blij met het natuurlijke resultaat van de behandeling. Naas en Nagita zijn beide erg professionele en ervaren artsen. Ze geven een persoonlijk en realistisch advies. Ik zou Novus clinics zeker aanraden!

  Hoe kunnen we helpen?

  Heeft u informatie niet kunnen vinden of heeft u andere vragen? Vul dan ons contactformulier in en een van onze medewerkers zal zo snel mogelijk contact met u opnemen. Een afspraak (ook consult) inplannen? Dit kan eenvoudig via onze afsprakenknop.

  Vraag hulp sectie form